Computer Hardware Typen

Computer prestatie hangt af van de interacties van software en hardware. Hardware is al het materiële computerapparatuur, zoals de monitor, de centrale verwerkingseenheid, toetsenbord en muis. Het belangrijkste orgaan van een computer is de installatie unit. In het installatie unit zitten een aantal essentiële componenten.

De centrale verwws_computer_chip_1280x800erkingseenheid

De centrale verwerkingseenheid is verantwoordelijk voor de verwerking van de gegevens van de computer; het omzetten van input naar output. Verder bepalen de snelheid en prestatie van de verwerkingseenheid hoe goed de computer functioneert. Ook zijn er verschillende processors met ingebouwde efficiëntie-verhogende technologieën die de datadoorvoer op verschillende manieren kan verhogen.

Geheugen

Het geheugen van een computer bestaat uit computer chips die geheugen bevatten. Het Random Acces Memory (RAM) is de centrale pool dat een computer gebruikt om te werken. Hoe meer RAM een computer heeft, hoe meer toepassingen er tegelijkertijd open kunnen zijn, zonder dat de prestatie van de computer omlaag gaat. De meeste elementaire computers hebben tenminste 4 gigabytes aan geheugen, terwijl de high end computers tot 16 gigabytes aan geheugen hebben.

Harde Schijf

De functie van een harde schijf is het opslaan van software. Dankzij de harde schijf is het niet nodig om bij het opstarten van de computer elke keer de software opnieuw te laden. Wat eenmaal op de harde schijf is, blijft erop. Het besturingssysteem en toepassingen laden vanuit de harde schijf naar het geheugen waarin zij opereren. Een typische harde schijf heeft 500 gigabytes tot 1 terabyte aan geheugen .

Optische Drives

De optische drive is een computer hardware dat gegevens ophaalt en opslaat op optische schijven, zoals cd’s, dvd’s en blu-ray schijven. Optische drives staan ook bekend als disc drives. Sommige computers worden niet meer geleverd met disc drives, wat voor problemen kan zorgen als de gebruiker informatie moet bekijken of beluisteren die op een optische schijf. Gelukkig bestaat nu de mogelijkheid om informatie zoals printer drives te downloaden.