Verschillende soorten muzieksoftware

Om muziek op te kunnen nemen of te bewerken, is het handig om daar speciale software voor aan te schaffen. Er is ook gratis software hiervoor verkrijgbaar, maar vaak werkt dit niet zo goed. Deze software kan vrij prijzig zijn. Met een spelletje Blackjack kan dit probleem misschien wel eens worden verholpen. Het is belangrijk om bij de aankoop van software te letten op het vereiste besturingssysteem van de computer, omdat de software anders niet werkt. Hieronder volgt een overzicht van een aantal programma’s voor het opnemen en bewerken van muziek.

Logic Studio Prosymphony-io-3

Deze software is alleen geschikt voor de Mac-gebruiker. Het programma is vooral geschikt voor het bewerken van midi-opnames en audio. Logic Studio Pro kan gebruikt worden om snel en makkelijk timing en tempo van audio aan te passen. Dat maakt experimenteren hiermee mogelijk. Live optredens kunnen verrijkt worden door van te voren audio op te nemen. Zo kunnen er bijvoorbeeld geluidseffecten worden toegevoegd aan het optreden. Ook kan informatie over het volume van bijvoorbeeld een zangpartij uit een fragment gehaald worden. Deze kan vervolgens in een ander fragment worden toegepast. Dit maakt het mogelijk om zangpartijen gemakkelijk aan te passen.

Steinberg Cubase

Deze software is erg populair en bekend. Je kunt er audio en midi mee opnemen. Ook is er de mogelijkheid om ieder spoor apart te bewerken met behulp van diverse effecten. Daarnaast is er de optie om software instrumenten bij te voegen. Bewerken kan flexibel en tot op de detail. Hierdoor kan er een geheel eigen stijl ontwikkeld worden. Dit maakt de software geschikt voor het maken van een muziekcompositie, maar ook prima voor een film of dancetrack. Steinberg Cubase is er voor zowel Windows als Mac-gebruikers.

Ableton Live

Ableton Live is vooral geschikt voor live gebruik. Zo kunnen er dus ook live composities uitgevoerd worden. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om on-stage met samplers te werken. Samplers en korte opnames kunnen worden afgespeeld en geloopt. Er zijn heel veel tools om muziek te bewerken, waardoor er nieuwe tracks kunnen worden gemaakt. Ook Ableton werkt op zowel Windows als Mac.