Wat is software?

Software is een verzameling shutterstock_230705539_2van instructies die de gebruiker in staat stellen om te communiceren met een computer, de hardware of het uitvoeren van taken. Het wordt vaak afgekort als SW. Zonder software zouden computers onbruikbaar zijn. Het is niet mogelijk om op het internet te surfen zonder een internet browser en zonder een besturingssysteem kan de internet browser niet op de computer. Het moet worden opgemerkt dat software vaak wordt gezien als een programma, maar het kan van alles zijn dat draait op een computer.

Kopen

Software kan in de winkel gekocht worden op een schijf met alle nodige attributen, zoals handleidingen, schijven, garantie en andere documentatie. Door de moderne technologie is het nu ook mogelijk om software online te kopen, waarbij het wordt gedownload op de computer. Eenmaal gedownload, is het makkelijk om de installatie uit te voeren, door middel van de installatie bestanden die worden meegegeven.

Gebruiken

Als de software eenmaal is geïnstalleerd op de harde schijf kan het op elk gewenst moment gebruikt worden. Tijdens de installatie wordt er een pictogram van de software toegevoegd aan het menu of startscherm, waarop er simpel geklikt moet worden om het programma te openen.

Onderhouden

Nadat de software is geïnstalleerd op de computer kan het nodige worden bijgewerkt om eventuele gevonden fouten te herstellen. Het bijwerken van software wordt gedaan met behulp van software patches. Dit zijn speciale typen software die zijn ontworpen om een computer programma of ondersteunende gegevens bij te werken, te herstellen of te verbeteren. Zodra de updates zijn geïnstalleerd zullen de problemen die voorheen werden ervaren niet meer voorkomen.

Creatie en Functioneren

Computer programmeurs schrijven instructies met behulp van programmeertaal die de software aangeven en hoe het moet functioneren en wat het moet doen. Nadat het programma is voltooid, wordt het samengebracht in een taal die de computer kan begrijpen.